Juhtkiri: Mitte ainult alkoparadiis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Postimees/Scanpix

Viimasel ajal on nii Valga kui Valka paljude teadvuses omandanud ilmselt eelkõige sellise koha kuvandi, kuhu minnakse odava alkoholi järele. Arvestades uue valitsuse maksupoliitikat, ei ole põhjust arvata, et alkoturism niipea ka oluliselt vaibuma hakkaks. Pigem vastupidi: poepidajad kinnitavad üksteise võidu, kui hästi neil läheb ja kuuldavasti on alkoholipoodide rida Valkas Eesti piiri lähedal peagi taas täiendust saamas.

Hiljutises Valgamaalase küsitluses kinnitasid Valka elanikud, et neid alkoturism ei häiri. Lisati aga sedagi, et tegelikult ei käi eestlased ega lätlased teisel pool piiri ainult joovastavat kraami ostmas. Näiteks soetavad Läti elanikud Eestist ka muid toidukaupu: nii soodsa hinna kui hea kvaliteedi pärast.

Ent seegi pole veel kõik – ega tohikski olla. Oluline on pakkuda naabritele ka kultuurselt ja sportlikult vaba aja veetmise võimalusi. Et huvi selle järgi on olemas, näitab kas või see, kuidas sotsiaalmeedias elatakse Läti poolel kaasa Valga uue ekstreemspordihalli valmimisele. Samuti käiakse teisel pool piiri talverõõme nautimas: eestlased näiteks Valmiera kandis ning lätlased Otepää mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles