GALERII: Jõuluaegsed jahijutud pakkusid põneva hommikupooliku

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga koolinoored Hargla jahiseltsis. Metsaretk, looduses viibimine. Jahindusega tutvumine
Valga koolinoored Hargla jahiseltsis. Metsaretk, looduses viibimine. Jahindusega tutvumine Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna hommikul oli Hargla jahiseltsi juht Andres Rõõmus jahimaja juures koolilapsi ootamas juba varavalges. Maja oli soe ja grillikojas lõõmas lõke. Bussiga, mille roolis samuti jahimees, saabusidki peagi Valga põhikooli viiendikud.

Kui õpilastele oli selline jõuluaegne retk metsa ja jahimaja juurde traditsiooniline – käidud on juba esimesest klassist alates –, siis õpetaja Marika Riit oli sellisel väljasõidul esimest korda. Tavaks oli sõit saanud ka bussi roolis olnud sama jahiseltsi liikmele Kalju Sinisalule. Lisaks jahijuttude kuulamisele oli plaanis kaasavõetud vorstikesed grillikojas tulele panna ja niisma mõnusalt aega veeta.

Andres Rõõmus, kes paistis olema hea jutujooksuga kõneleja, seletas, mida tähendab kütile jõulurahu. "Ikka on toitu viidud. Praeguste lume ja talveoludega tegelikult ju loomal abi ja lisasööta vaja ei ole. Aga jahimehed ikka lähevad metsa, vaatavad, mis toimimas ja kes kus liigub. Lihtsalt ei võta püssi selga." Jahirahu kestab tavaliselt läbi jõulupühade, mõnes seltsis ka uue aastani välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles