Lõuna-Eesti päästekeskus vaatab tagasi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga päästekomando
Valga päästekomando Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna möödub viis aastat Lõuna-Eesti päästekeskuse loomisest. Aastapäeval tunnustatakse kauaaegseid töötajaid ning koostööpartnereid.

Päästekeskuse direktori Margo Klaose sõnul on päästekeskus viie tegutsemisaasta jooksul päris palju mõjutanud regiooni turvalisust. «Aktiivne ennetustöö suitsuandurite kasutuselevõtmiseks on vähendanud tulesurmade arvu poole võrra ning meie korraldatud ohutusalastest koolitustest saab igal aastal osa enam kui 10 000 inimest,» rääkis Klaos.

«Viimaste aastate suurõnnetuste ja hädaolukordade lahendamine Lõuna-Eestis on tõestanud, et koostöö erinevate organisatsioonide vahel on kujunenud väga heaks. Samuti on tuleohutusnõuete täitmine erinevates üldkasutatavates hoonetes märkimisväärselt parem kui varasematel aastatel,» lisas ta.

Lõuna-Eesti päästekeskuses on praegu 656 töötajat, neist 28 päästekomandos 508 päästjat. Päästekeskuse direktor juhib ühtlasi Lõuna-Eesti regionaalset kriisikomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles