Tavatud jõuluroad pakuvad rõõmu tegijale ja üllatusi sööjatele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse õpetaja Erko Ruukel pakkus jõululauale välja mittetraditsioonilised toidud, mis tervislikud, toitvad ning kergesti seeditavad ja samas ka üpris lühikese ajaga valmistatavad. Tema kaetud pidulik jõululaud neljale nägi uhke ja kena välja.
Valgamaa kutseõppekeskuse õpetaja Erko Ruukel pakkus jõululauale välja mittetraditsioonilised toidud, mis tervislikud, toitvad ning kergesti seeditavad ja samas ka üpris lühikese ajaga valmistatavad. Tema kaetud pidulik jõululaud neljale nägi uhke ja kena välja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõuluõhtu peolaual on traditsiooniliselt olnud ikka kartul, seapraad, hapukapsas ja verivorst, kuid saab ka teisiti.

Valgamaa kutseõppekeskuse kokanduse eriala õpetaja Erko Ruukel pakkus jõululauale välja prae ja magustoidu, mis tavapärasest sootuks erinevad. Jõuluõhtu pearoana tegi mees valmis aprikoosiga täidetud kanafilee köögiviljadega.

«Praad on eestipärane ja samas ei ole ka. Kasutasin baklažaani, varssellerit, punast ja kollast paprikat, fenkolit, suvikõrvitsat ja pastinaaki. Soovitatav on kasutada eri värvi köögivilju, sest inimesed söövad silmadega,» selgitas asjatundja köögiviljade valikut. Kanafilee täitis ta aprikoosidega, mida leotas eelnevalt pirnisiidris, mis annab lihale magusa maitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles