Kui meie puhkame, siis nemad on tööl

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ojar Raudik on pühade ajal töötamisega harjunud.
Ojar Raudik on pühade ajal töötamisega harjunud. Foto: Eeva Nugis

Peagi on käes pühadeaeg, mil enamik inimesi istub kodus peolaua taha ning ootab jõuluvana külaskäiku või aastavahetust. Kuid on neidki, kes samal ajal tööl peavad olema – meie pühaderõõmu nimel.

Mõistagi peavad pühade ajal olema valvepersonaliga kaetud kõik operatiivametid, kuid lisaks nendele peab samal ajal töötama hulk muude erialade inimesi. Kui näiteks meditsiiniasutustes võib pühade ajal ehk natuke rahulikum olla, kuna patsiendid, kel vähegi võimalik, soovivad selleks ajaks koju saada, siis poodides on just pühade ajal suur tunglemine.

Maie Kahrol, kes töötab ühes Valga suures kaubanduskeskuses müüjana, tuleb ka sel aastal pühade ajal tööl olla. «Kui varem olid pühade ajal poed suletud ning inimesed varusid toidutagavarad ja kingitused aegsasti, siis nüüd käib palju inimesi poes just vabadel päevadel ja pühade ajal. Tööd on siis oluliselt rohkem. Tundub, et selles on süüdi tänapäevane kiire elutempo ja ka harjumus, et kõike on võimalik igal ajal saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles