Galerii: Igor Mangi juhtimisel võeti pööripäev vastu müstilise riitusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks sellele, et tänasel pööripäeval sai Otepää talvepealinnaks, korraldas ennustajana kuulsust kogunud Igor Mang sealses õhtuses ja udusse mähkunud linnapargis aasta lühimale päevale pühendatud riituse.

Niinimetatud pööripäeva riitusest, mida Mang juhatas, võttis osa ligi 70 huvilist. Võimsa tule ja trummide saatel moodustati hiiglaslik inimring, mis kordas liikudes kord päri- ja kord vastupäeva erinevaid loitse. Paluti taevaseid jõude, ilmakaari, kosmilisi energiaid, maad, õhku, tuld ja vett, et need tuleval aastal kõigile õnne ja tarkust tooks.

Riituse teise osana jaotati inimesed tähemärkide alusel ilmakaartesse ning pöörduti personaalselt erinevate taevakehade poole. Lausutud ja kordamisele kuulunud loitsud ja mantrad kutsusid välja nii esivanemate hingi, taevaisa, Taarat, Krishnat, Odinit kui Vishnut. Läbi käisid isegi Marilyn Kerro ja teiste Venemaa selgeltnägijate tuleproovisaate finalistide nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles