Politseinike palgad tõusevad valikuliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei- ja piirivalveametile (PPA) palgatõusuks kasutada oleva kolme miljoni euroga tõstetakse osade politseivaldkonna spetsialistide, sealhulgas ka politseijuhtide palkasid, kuid mitte patrullpolitseinike töötasusid, kirjutab neljapäevane Postimees.

Prefektide ja peadirektori asetäitjate kuu töötasu kasvab uuest aastast kuni 400 eurot. See tähendab, et prefekti sissetulek hakkab senise 2900–3100 euro asemel olema minimaalselt 3300 ja peadirektori asetäitjal 3800 eurot, teatab leht.

«Ilma selle tõusuta ei ole organisatsiooni tippjuhtide palk enam tööturul üldises konkurentsis. Minu kui asutuse juhi huvi on, et need inimesed ei lahkuks meilt tööle mujale,» põhjendas tippjuhtkonna palgatõusu ise 4300eurost töötasu saav PPA peadirektor Elmar Vaher. Tema enda töötasu suurus sõltub siseministri otsusest.

«Olen peadirektorina rahul siis, kui iga meie juhti tahetakse tööle nii avaliku kui erasektori organisatsiooni, aga ta tahab töötada PPAs nii töö enda, meeskonna kui ka palga pärast. Pean võitlema selle eest, et minu meeskonna liikmed ei lahkuks palga tõttu Europoli või Frontexisse ja selline on praegu minu kui juhi otsus – teha ettepanek siseministrile nende palga tõstmiseks,» ütles Vaher.

Lisaks juhtkonnale tõusevad siiski ka kriminaalpolitseinike ja isikukaitse valdkonna politseinike palgad. Nende palk peaks uuest aastast tõusma keskmiselt 150 euro võrra – nii läheneb kõige raskemaid kuritegusid uurivate politseinike palk 1800 eurole, märgib Postimees.

«Kriminaalpolitseinike palkadesse peame panustama selleks, et nemad on inimesed, kes peavad ohte ette nägema,» selgitas Vaher. «Isikukaitse büroole langeb aga suur koormus seoses Eestit ees ootava Euroopa eesistumisega ja nende inimeste töö sisu nõuab tegelikult palju enamat, kui pelgalt ümbruses toimuva jälgimine,» märkis politseijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles