Turvavööde kasutajate arv Eestis kasvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad peaksid bussides kinnitama turvavöö.
Reisijad peaksid bussides kinnitama turvavöö. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Bussireisijate seas läbi viidud rahvusvaheline uuring, millest võttis osa 7392 vastajat, sealhulgas 2845 inimest Eestist, näitas, et teavituskampaania «Kinnita bussis turvavöö!» tulemusena kasvas turvavööde kasutajate arv Eesti bussides ligi 10 protsenti.

Politsei, maanteeamet, bussiettevõtted Lux Express ja Simple Express ning Tallinna bussijaam korraldasid novembris ühise teavituskampaania, mis keskendus turvavööde kinnitamise propageerimisele bussides.

Kui oktoobris läbi viidud uuringu tulemuste põhjal, millest võttis osa 2222 Eesti bussireisijat, kinnitas enda sõnul turvavöö bussis alati 49,7 protsenti, siis detsembris teavituskampaaniale järgnenud küsitluse tulemused näitasid, et turvavöö kinnitas 54,9 protsenti vastanutest.

Lux Expressi müügijuhi Sander Lõhmuse sõnul võib teavituskampaania tulemusega igati rahul olla.

Lisaks Eestile uuris ettevõte turvavarustuse kasutamist ka Lätis, Leedus, Poolas ja Venemaal. Kõikide riikide peale kokku oli tulemuste paranemine mõnevõrra tagasihoidlikum kui Eestis, kuid siiski märgatav. Kui oktoobris kinnitas turvavöö 9902 vastaja hulgast alati 45,2 protsenti, siis detsembris 47,8 protsenti kõikidest vastanutest, keda oli kokku 7392. Turvavööde kinnitamise näitajad bussides paranesid kõikides riikides.

Bussiettevõte Lux Express viis Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Venemaal läbi ulatusliku turvavarustuse kasutamise küsitluse, millest võttis osa kokku ligi 17 400 bussireisijat. Esimene etapp viidi läbi oktoobris, järgnes kuu kestnud teavituskampaania «Kinnita bussis turvavöö!». Teine etapp viidi läbi detsembris. Reisijaid küsitleti bussides nii rahvusvahelistel marsruutidel kui siseliinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles