Juhtkiri: Pöördeline aasta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste ja Otepää valla esindajad ühinemislepingut allkirjastamas.
Sangaste ja Otepää valla esindajad ühinemislepingut allkirjastamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõppev aasta on olnud Valgamaal pöördeline. Kas või sellepärast, et sõlmitud kokkulepete ja aset leidnud protsesside tulemusel on asjad nii kaugel, et tuleva aasta 15. oktoobri kohalike omavalitsuse valimiste järel muutuvad ilmselt ka maakonna piirid.

Sangaste lossis sai 23. detsembril allkirjad Sangaste ja Otepää valla ühinemisleping. Kahe omavalitsusega liitub ka pool Palupera valla küladest. Teine pool läheb kokku Tartumaal moodustatava suure Elva vallaga. Nagu on tõdenud vallavanem Terje Korss, on tegu asjade loogilise käiguga, kuna Hellenurme piirkonna inimestele on Elva kogu aeg olnud Otepääst olulisem tõmbekeskus. Valla selget kaheks jaotumist näitas ka rahvaküsitlus.

Segasemad on lood Karula mail. Juba mõnda aega on kaks Karula valla küla andnud teada, et vähemalt osa mõlema elanikest sooviks elada naabervallas Antslas Võrumaal. Hiljutine küsitlus külaelanike üksmeelt ei kinnitanud. Rebasemõisast avaldas arvamust 42 hääleõiguslikust elanikust 31: 12 pooldas Antslaga liitumist, 19 oli vastu. Lusti 14 hääleõiguslikust elanikust andis arvamuse teada kaheksa: liitumist Antslaga pooldas viis, vastu oli kolm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles