Valitsus kinnitas seitse ühinemisotsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga suurvalla ühimemisleping sai allkirjad kadripäeval.
Valga suurvalla ühimemisleping sai allkirjad kadripäeval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kiitis täna heaks seitse omavalitsuste ühinemisotsust. Kinnitati Valga, Elva, Saaremaa, Rakvere, Tapa, Viljandi ja Vinni valla moodustamine.

«Kõik volikogude algatatud ühinemised väärivad heakskiitu, kui nende tulemusel tekib haldusreformi seaduse kriteeriume täitev omavalitsus, mis on ka inimeste jaoks mõistlik,» ütles riigihalduse minister Mihhail Korb.

«Ühinemine on siiski vaid esimene etapp ning valitsuse tegevusplaanis on haldusreformi lõpule viimine väga olulisel kohal. Soovime suurendada ka kohaliku omavalitsuse finantsautonoomiat ja anda omavalitsustele üle osa riiklikke ülesandeid koos vastava rahastusega.»

Nimetatud ühinemiste tulemusena väheneb omavalitsuste koguarv Eestis 25 omavalitsuse võrra 178-le. Kokku 153 valda ja 25 linna. Kõikides ühinevates valdades, mis täna kinnitati, elab rohkem kui 5000 elanikku. Nendest viies elab üle 11 000 elaniku. Moodustatud omavalitsustest kõige suurema elanike arvuga on Saaremaa vald 32 000 elanikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles