Otsus jätab külad Karula valda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula rahvuspargi territooriumil paiknev Rebasemõisa küla on tuntud ka oma kaunite vaadete poolest külale omasele pärandkultuurimaastikule. Kaugemal paistavad ka Hargla ja Otepää kõrgemad künkad. Selle küla elanikud soovivad nüüd ühineda Antsla vallaga.
Karula rahvuspargi territooriumil paiknev Rebasemõisa küla on tuntud ka oma kaunite vaadete poolest külale omasele pärandkultuurimaastikule. Kaugemal paistavad ka Hargla ja Otepää kõrgemad künkad. Selle küla elanikud soovivad nüüd ühineda Antsla vallaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Antsla vald tegi Karula vallale ettepaneku piire muuta, jätab Karula volikogu otsus piirikülad tulevasesse Valga valda.

Karula valla piiril asuvate Rebasemõisa ja Lusti küla elanikest osa on avaldanud soovi ühineda Antsla vallaga. Hiljutine rahvaküsitlus elanike üksmeelset soovi siiski ei kinnitanud.

Rebasemõisa elanik Liilia Tali, kes esindab Antsla poole kalduvat elanike osa, ütles, et muidugi ei saa nad volikogu otsusega rahul olla. Seda enam, et tema teada ei ole volikogu otsust kuidagi põhjendanud. «Tean ka, et vallavolikogu vastas eitavalt Lustimõisa (Lusti küla endine nimi – toim) soovile, aga mis kaalutlustel?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles