Suured pered püüti pildile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grethe Rõõm pildistas ka Eesti suurimat peret – Toomsalusid Sangaste vallast. Paraku kaks pereliiget – isa ja vanim poeg – pildistamise päeval kodus polnud. Sellest hoolimata õnnestus fotograafil teha erakordne pilt pereemast 17 lapsega.
Grethe Rõõm pildistas ka Eesti suurimat peret – Toomsalusid Sangaste vallast. Paraku kaks pereliiget – isa ja vanim poeg – pildistamise päeval kodus polnud. Sellest hoolimata õnnestus fotograafil teha erakordne pilt pereemast 17 lapsega. Foto: Grethe Rõõm / grethe.ee

Tartus Ahhaa keskuses avatud fotonäitusel saab piltidel näha Lõuna-Eesti kümmet lasterikast peret. Valgamaalt on väljas kolme pere pildid, sealhulgas foto Eesti kõige lasterikkamast perest.

Kokku on neis Viljandi-, Põlva-, Valga- ja Võrumaa peredes 94 last – kõige suuremas 18 ja väikseimas kuus. Kõik need pered pildistas sel sügisel üles fotograaf Grethe Rõõm, kelle sõnul oli nii suurte perede pildistamine tõeliselt südamlik, aga ka omamoodi keeruline väljakutse.

«Kuna sellistes peredes on osa lapsi juba pesast välja lennanud, kulus kokkusaamise ja pildistamise planeerimiseks ikka nädalaid. Pole siis ime, et enamiku perede viimased ühised fotod pärinevad ajast, kus oli veel vaid kaks-kolm last.» Ta lisas, et lõpuks said reeglina kõik õed-vennad siiski kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles