Alar Nääme kaebas kohtuotsuse edasi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Keskerakondlasest Tallinna Kesklinna linnaosa vanem, endine Valga aselinnapea Alar Nääme, kelle süüdimõistmise omastamises Tallinna ringkonnakohus septembris jõusse jättis, otsustas süüdimõistmise tühistamiseks Riigikohtusse pöörduda.

Ringkonnakohus ei rahuldanud kohtualuse kaitsja, Valga advokaadi Kalju Kutsari kaebust. Samaks jäi ka Näämele mõistetud rahaline karistus – 6300 eurot. Kohtu hinnangul on Nääme süü omastamises tõendatud ja tal tuleb selle eest tasuda rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses.

Nääme sellega ei nõustu. "Mina ja mu esindaja oleme seisukohal, et valimispropaganda kulud tasusin ma ise ja seetõttu on ka raske aru saada kohtuotsusest, kus mulle heidetakse ette, et tahtsin olla tähelepanu keskpunktis, samas aga otsest valimiskampaaniat ei teinud. Siinkohal tasuks ka küsida, mida siis teevad poliitikud tavaliselt valimiskampaaniate ajal. Kas nad ei püüa siis olla tähelepanu keskmes?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles