Tehismägi ootab rakendust

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuveetud pinnasest kuhjatud küngas 2013. aastal. Tänaseks on aeg ja ilmaolud mäekest veidi madalamaks kulutanud.
Kokkuveetud pinnasest kuhjatud küngas 2013. aastal. Tänaseks on aeg ja ilmaolud mäekest veidi madalamaks kulutanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus kuulutas välja ideevõistluse Pedeli jõe ääres asuva tehismäe kasutuselevõtuks. Plaanis on leida tehismäele ja seda ümbritsevale alale linnaruumi sobituv ja keskkonnasõbralik kasutusotstarve – lahendus, mis pakuks rahvale võimalust veeta jõe ääres vaba aega senisest veelgi mitmekesisemalt.

«Pedeli puhkeala lähedusse on tekitatud mõne aasta eest kruusast ja liivast koosnev tehismägi,» selgitas abilinnapea Enno Kase. Ta lisas: «Soovime leida keskkonnasõbraliku lahenduse nii, et tehismägi muutuks loomulikuks osaks Pedeli virgestusalast.»

Idee võib olla tegevus, kontseptsioon, rajatis või muu lahendus, mis peaks pakkuma avalikku huvi. Konkursi tulemusena on linnavalitsusel võimalik anda parima idee pakkujale ja elluviijale kinnistule tasuta hoonestusõigus teatud perioodiks.

Esitatav ideekavand peab sisaldama graafilist materjali, kus on näidatud üldine kujundus ja kasutusprintsiibid. Samuti tuleb lisada idee kirjeldus ja seletuskiri, kas ja millist abi oodatakse linnavalitsuselt, et idee ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles