Juhtkiri: Vaja on kriitilist meelt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa lasterikaste perede jõulupidu.
Valgamaa lasterikaste perede jõulupidu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud aasta toob kaasa hulga muudatusi, millest aasta esimestes lehenumbrites ka ülevaate anname. Tänasest Valgamaalasest võib lugeda näiteks sellest, et mitme eluala inimestel terendab ees palgatõus: seda on oodata õpetajatel, sotsiaalhoolekande- ja kultuuritöötajatel ning siseturvalisuse valdkonnas tegutsevatel inimestel.

Suureneb ka lasterikaste perede toetus ja käivitub elatisabifond, mis tagab igakuise elatisraha üksinda last kasvatava vanema järeltulijale, kelle lahus elavalt vanemalt on kohtuotsusega välja mõistetud elatis, mida too ei maksa.

Loomulikult saavad kõik taolised meetmed tulla kellegi või millegi muu arvelt, mistõttu on paljud majanduseksperdid uue valitsuse iseloomustamiseks öelnud, et eelkõige on sihiks võetud ümberjagamine, mitte niivõrd väärtuste loomine. Samas algab väärtuste loomine tihtipeale just teatavate ühiskonnagruppide väärtustamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles