Valgamaalane peab juubelit

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal möödub 110 aastat päevast, kui Valgas nägi esimest korda trükivalgust maakonnaleht. Tähtpäeva puhul korraldab Valgamaalase toimetus avatud uste päeva. Toimetuse töötajad tutvustavad maakonnalehe tegemise köögipoolt, vestlevad lugejatega ja pakuvad kringlit.

Taoline sündmus leidis aset ka viis aastat tagasi, kui maakonnaleht tähistas oma 105. sünnipäeva. Toona käis toimetuses rohkesti eri vanuses inimesi mitmelt poolt maakonnast. Saadud positiivne kogemus innustas nüüd ettevõtmist kordama.

6. jaanuaril 1907 esmakordselt ilmunud maakonnaleht kandis nime Sõna ja aastatel 1907–1908 ilmus seda kokku 158 numbrit. Hiljem on leht kandnud erinevaid nimesid. Valgamaalase nime all ilmus väljaanne esmakordselt 6. novembril 1944, kuus aastat hiljem sai sellest Valga Bolševik. Vahepeal nimesid Valga Kommunist ja Kommunist kandnud leht ilmub praeguse nime all taas 5. novembrist 1988.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles