Päästeamet paigutab pakase ajal päästjad ohupiirkondadesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna ilmateenistus prognoosib alates kolmapäevast vähemalt nädal aega kestvat külmaperioodi, millega senise praktika järgi suureneb tuleoht, paigutab päästeamet oma ressursi ümber lähtuvalt ohupiirkondadest.

Eelmisel aastal külmade ilmade saabudes hukkus tulekahjudes jaanuari kolme nädalaga 11 inimest – ligi kolmandik kogu aasta hukkunutest. Inimelude päästmiseks külastavad päästjad alates kolmapäevast üle Eesti suurema ohuga piirkondades kodusid, lisaks paigutatakse lühiajaliselt riskipõhiselt ümber päästemeeskonnad.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul teab päästeamet, kus külmade ilmadega suureneb traagiliste tulekahjude arv, ja paigutab sinna ümber päästeressursi.

«Kahe meeskonnaga komandode ressursi ümberpaigutamine on esmakordne ja uudne lähenemine. Kriitilisel ajahetkel on meeskonnad valmisolekus nii komandos kui ka suurema ohuga piirkondades kohapeal – inimestele ja õnnetustele lähemal, mis tagab vajadusel kiirema reageerimise elupäästesündmustele,» rääkis Suurkivi.

Traagiliste tagajärgedega õnnetuste vältimisele saab igaüks kaasa aidata, abistades oma lähedasi  ja naabreid kutsudes üles ning abistades neid juhinduma järgnevatest päästeameti soovitustest. Päästjad soovitavad hoiduda ülekütmisest, toas suitsetamisest ning lahtise tule kasutamisest sulatustöödel. Samuti panevad päästjad kõigile südamele, et nad kontrolliks suitsuanduri töökorras olekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles