Osaliselt Valgamaal üles võetud film sai aastapreemia

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosaline Hendrik Toompere juunior
Filmi peaosaline Hendrik Toompere juunior Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile kuulutati kinos Sõprus välja Eesti Filmiajakirjanike Ühingu (EFÜ) aastapreemia Neitsi Maali laureaat. Pronkskuju ja Olympic Casino välja pandud auhinnaraha 2016. aasta parima Eesti filmi eest läks Triin Ruumeti debüütfilmile «Päevad, mis ajasid segadusse».

Film on osaliselt üles võetud Valgamaal. Näiteks toimusid võtted Hummuli vallas Alamõisa külas. Selgus, et ajas justkui seiskunud külakese keskus on nagu loodud 1990. aastate olustiku kujutamiseks. Võtted toimusid ühes korteris, hoovil ja maanteel.

Võtted leidsid teadaolevalt aset veel Valga linna lähistel ning Hummulis kortermajas, aleviku tänavatel ja aiamaade piirkonnas. Alamõisa külas surisesid kaamerad lausa neljal korral. Märkimisväärne on seegi, et linaloo tegemisel kaasati spontaanselt üks Hummuli elanik, Valev Nielson, kes oma hipiliku ehk kunstnikutüüpi välimusega võttegrupile silma jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles