Düsseldorf – kuulus kultuurikants maailma pikima baariletiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hämarduma hakkas, tekkis jõuluturule ja vanalinna tänavatele aina enam sagivaid inimesi.
Kui hämarduma hakkas, tekkis jõuluturule ja vanalinna tänavatele aina enam sagivaid inimesi. Foto: Jaanika Kuusik

Detsembriilm Düsseldorfis ei erine palju Eesti omast, on soe ja sombune, kraade pluss kuue ringis. Lumest, mis seal kandis enamasti jaanuaris-veebruaris sadada võib, pole veel lõhnagi.

Mõneti tore on nautida Düsseldorfi vanalinna (Altstadt) vaikelu kommertslikuks muutunud jõulude eelsel ajal, mil inimesed mööda poode meeleheitlikult viimaseid kingitusi otsides ringi tormavad. Päevane vaikus osutub aga petlikuks ning kui hämarduma hakkab, tekib jõuluturule ja vanalinna tänavatele aina enam sagivaid inimesi.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa pealinn Düsseldorf on alguse saanud Reini ja Düsseli jõe ristumiskohas juba 8. sajandil ning linna nimi tõlkes tähendabki Düsseli küla. Vanalinn, mis pärast Teist maailmasõda peaaegu hävitati, taastati võimalikult autentsena väheste säilinud hoonete põhjal. Palju on vanalinnas muuseumeid, kunstigaleriisid, väikseid kirikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles