Värvikad mälestused tõid valgalannale auhinna

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmesuguseid mälestusi on Ellen Polujanoval palju. Näiteks on tal kogutud ka neid ajaleheartikleid, mille ta kas ise kirjutanud on või kus on temast kirjutatud.
Mitmesuguseid mälestusi on Ellen Polujanoval palju. Näiteks on tal kogutud ka neid ajaleheartikleid, mille ta kas ise kirjutanud on või kus on temast kirjutatud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalanna Ellen Polujanova nõukogude sõjaväegarnisonidega seonduvaid mälestusi koondav kirjutis sai Eesti Rahva Muuseumi korraldatud võistlusel kolmanda koha.

Polujanova on muuseumi konkurssidel osalenud juba 2000. aastast saati, vahele on jäänud vaid mõni aasta. 1940. aastal sündinud naine on töötanud nii pagarina, Buratino lasteaias kui tuubitehases ja avaldanud oma luulekogusid. Varem on ta muuseumilt saanud küll tänukirju, aga auhinnaline koht tuli esimest korda.

Teatmematerjali kogumise võistluse kolmanda koha eest sai ta ühtlasi auhinnaks 70 eurot. Muuseum palus võistlusele saata töid, mis kirjeldaks Nõukogude Liidu garnisonide ehk sõjaväeosade ja -asutuste tegevust, mille kohta tavakodanikele palju infot ei jagatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles