Juhtkiri: Maheda vaevaline võidukäik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Viimastel aastatel on Eestis ajalehtedest-ajakirjadest saanud omajagu lugeda mahetootjate edulugusid. Paraku mahetoodangut – näiteks mahemune – igalt poolt soetada ei saa. Kinnituse sellele pakkusid külastused Valga toidupoodidesse. Mahetoidul ja eriti suure liikumisruumiga kanade mune detsembri keskel Valga poodides ei müüdud.

Vabapidamisel peetavate kanade mune müüs vaid Selver – need tulevad Lätist. Kauplusekett on kodulehel kirjutanud, et kanu hoitakse küünis ning neil on vaba pääs õue. Ka tavalisest paremates tingimustes elavate õrrekanade mune sai osta vaid kahest poest. Sealjuures olid Pikal tänaval asuvas A ja O kaupluses müügil olevad õrrekanade munad toodetud Valgamaa ettevõttes Sanlind.

On mõistetav, et arvestades Valgamaa inimeste sissetulekuid, kipuvad paljud neist ostma toidukaupu – sealhulgas mune – põhimõttel, et mida odavam, seda parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles