Valgas registreeriti rohkem uusi ettevõtteid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsuse ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa peab Valga üheks tugevuseks logistiliselt head asukohta.
Valga linnavalitsuse ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa peab Valga üheks tugevuseks logistiliselt head asukohta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas registreeriti 2016. aastal 8% rohkem uusi ettevõtteid võrreldes 2015. aastaga. Uutest ettevõtetest 65% on osaühingud, 23% füüsilisest isikust ettevõtjad ja 7% mittetulundusühinguid. Loodud majandusüksused tegutsevad peamiselt jae- ja hulgikaubanduses ning haldus- ja abitegevuse valdkondades, andis teada linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

«Statistikast põhjal saab öelda, et Valga on muutumas väikeettevõtlusele üha atraktiivsemaks tegutsemiskohaks,» selgitas linnapea Kalev Härk. Võrreldes 2015. aastaga kasvas osaühingute arv 9,2% ning füüsilisest isikutest ettevõtjate arv 9%. Kokku on äriregistri andmetel Valgas 2016. aasta lõpu seisuga registreeritud 1202 majandusüksust.

«Valga linn peab oluliseks mikro-, väikese ja keskmise suurusega ettevõtete loomise ja arengu soodustamist, kuid samuti on äärmiselt olulised ka meie linna suurettevõtted, kes on ühtlasi ka suured tööandjad,» kinnitas linnapea.

Alustavale ettevõtjale sobiliku keskkonna loomine on tema kinnitusel linnajuhtide üks tähtsamaid ülesandeid, sest nii on võimalik inimestel luua endale töökohti ning kasvada aja jooksul suureks ettevõtjaks, kes pakuks tööd piirkonna elanikele. «Mul on hea meel näha, et ettevõtjatele parema keskkonna loomise töö tulemused kajastuvad ka statistikas.»

«Valga linnavalitsus on ellu kutsunud ja kutsumas ettevõtlust soodustavaid ja arendavaid projekte, mis võimaldaksid ära kasutada Valga ressursse ja logistiliselt head asukohta,» sõnas linnavalitsuse ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa.

«Valgas on võimalik näiteks piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme investeeringute abil saavutada üsna suur sotsiaalmajanduslik efekt, mis toob piirkonda turiste kui ka loob paremad tingimused just suurettevõtete tegutsemiseks. Välja ehitatakse nii ajalooline vanalinnakvartal kui parandatakse linna tööstusalade ligipääsuteid, lisaks arendatakse välja Eesti-Läti programmi kaasabil Valga-Valka ühine kesklinna ala.»

Valgas on enim ettevõtteid tegutsemas hulgi- ja jaekaubanduses, muude teenindavate tegevuste valdkonnas ja kinnisvaraalases tegevuses. Ettevõtteid, mille töötajate arv on üle 50, on linnas seitse: AS Valga Haigla, AS Atria, AS Valga Gomab Mööbel, AS Moodul, AS Valga Depoo, Moon TTM OÜ ning TÜ EHA Metalli- ja Rauatööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles