Maakonna kõrgeimad autasud leiavad omaniku 11. korda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi
Tiit Vähi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus ja Valgamaa Omavalitsuste Liit ootavad taotlusi maakonna teenetemärkidele 1. veebruariks. Märkidega kaasneb rahaline preemia.

Valgamaa vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mis antakse elutöö eest neile, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule. Valgamaa teenetemärk on mõeldud kodanikele, kes oma töö ja tegevusega kaasa aidanud Valgamaa arengule või aastal 2016 silma paistnud maakonnale olulise saavutusega.

Teenetemärkide andmise taotlusi on õigus esitada Valga maakonna valla- ja linnavalitsustel ning volikogudel, Valgamaal tegutsevatel juriidilistel isikutel, erakondadel, liitudel, ühingutel, seltsidel, klubidel ja eraisikutel.

Taotlused tuleb esitada kirjalikult või elektrooniliselt Valga maavalitsusele hiljemalt 1. veebruaril.

Maavalitsus ja omavalitsuste liit annavad maakonna teenetemärke välja juba 11. korda. Traditsiooniliselt autasustatakse nominete maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtul Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisel. Tänavu on vastuvõtt 23. veebruaril Valgas.

2016. aastal pälvis vapimärgi Tiit Vähi ja teenetemärgi sai Novella Hanson.

Valgamaa vapi- ja teenetemärkide kavandite autor on heraldikaekspert Priit Herodes, metallitööd tegi OÜ Sporrong Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles