Lõplikult süüdi jäänud Nääme esitas lahkumisavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme lahkub ametist.
Alar Nääme lahkub ametist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna Kesklinna linnaosa vanem Alar Nääme, kelle kassatsioonikaebust riigikohus menetlusse ei võtnud, edastas täna, 11. jaanuaril Tallinna linnavalitsusele palve ametist lahkumiseks.

«Tänase päevaga sai minu jaoks üks ajajärk otsa. Tulenevalt riigikohtu otsusest ja seadusest pole mul võimalik enam Kesklinna vanema ametis jätkata, mistõttu olen ka edastanud ametist lahkumise palve linnapea ülesandeid täitvale Taavi Aasale,» ütles Nääme erakonna pressiesindaja vahendusel.

«Mõistagi on kohtutee olnud minu jaoks eelkõige emotsionaalselt raske. Austan ja aktsepteerin kohtuotsust ning plaanin nüüd mõneks ajaks aja maha võtta. Olen koos pere ja lähedastega ning mõtlen enda jaoks selgeks uued sihid. Astun nüüd avalikust elust kõrvale ning palun mulle seda võimaldada,» sõnas Nääme. «Kas veel kunagi poliitikaga juurde tagasi pöördun, näitab aeg.»

Tallinna Kesklinna keskerakondlasest vanem Alar Nääme jäi lõplikult süüdi linna raha omastamises, sest riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.

Sellega jõustus alama astme kohtu otsus millega Nääme mõisteti süüdi linna raha omastamises. Tallinna ringkonnakohus jättis mullu septembris muutmata Nääme süüdimõistmise omastamises.

Harju maakohus mõistis mullu 30. juunil Nääme omastamises süüdi ja määras talle rahalise karistuse. Kohtu hinnangul on Nääme süü omastamises tõendatud ja tal tuleb selle eest tasuda rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses, mis Nääme sissetulekut arvestades teeb 6300 eurot.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.

Nääme oli toona Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles