Peatused saavad valguse päikeselt

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kas või aeg-ajalt antakse heledamat ilma, ei ole Tõlliste valla bussiootajatel enam muret pilkase pimedusega. 15vatised led-valgustid täidavad oma ülesande suurepäraselt.
Kui kas või aeg-ajalt antakse heledamat ilma, ei ole Tõlliste valla bussiootajatel enam muret pilkase pimedusega. 15vatised led-valgustid täidavad oma ülesande suurepäraselt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laatre ja Sooru elanikud ei pea enam bussi ootama pilkases pimeduses, kuna Tõlliste vald on võtnud peatuste valgustamisel kasutusele Valgamaal uudse lahenduse – päikeseenergia.

Neljas valla bussipeatuses, millest kaks Sooru ristmiku läheduses ja kaks Laatres, on aastalõpust saati õhtuti ja varahommikuti üsna eredat valgust andnud Pärnu firma ProLed Group paigaldatud valgustid. LED-valgustid saavad kogu vajamineva energia päikesepaneeli ja akuga varustatud seadme vahendusel.

Vallavanem Madis Grossi sõnul saab esialgu tulemusega rahul olla, kuigi kasutuskogemust on alles üürikest aega. «Plaanis oli sügiseks valgustused paika saada, kuid asjaajamine venis. Kahjuks ei saanud ka jõuludeks seda rõõmu pakkuda, kuid nüüd on valgustid olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles