Kohvik tõi mõisa piimakööki jälle elu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Soots ja Kaido Sooläte alustavad kohvikupäeval tööd juba varavalges. Pika päeva lõpus on ühe enam põhjust rahul olla, jõudu annavad just külastajate head emotsioonid.
Marika Soots ja Kaido Sooläte alustavad kohvikupäeval tööd juba varavalges. Pika päeva lõpus on ühe enam põhjust rahul olla, jõudu annavad just külastajate head emotsioonid. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Riidaja mõisa vanast piimaköögist on saanud Mäe-Koda - kohvik, kuhu reedeõhtuti sisse astudes saab nautida perenaise meisterlikult küpsetatud pagaritooteid. Küünlakojas käsitööna valminud seebid ja küünlad lõhnavad aga nii hästi, et neidki võiks lausa süüa.

Ühel ilusal nädalalõpul pöörasingi autorattad Riidaja poole, et viivuks sisse astuda Mäe-Kotta, kus pikaaegsed tantsu- ning nüüd ka ettevõtluskaaslased Marika Soots ja Kaido Sooläte olid kohvikuuksed tulijatele valla löönud.

Poolkelpkatusega vanal majal, millest pool rootsipunasega üle võõbatud puitehitis ja teine pool krohvitud kivihoone, on ajalugu küllaga – nii lähiajalugu kui kaugemat. Ja see on olnud kirju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles