Tantsuklubi Mathilde sündis unenäost

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reporteri algselt pakutud tantsupoosi tegemise idee peale ütlesid tantsuklubi Mathilde eestvedajad Elsa Komleva (istub) ja Anne Udeküll, et selleks peaksid ikka tantsurõivad seljas olema. Sestap viisakas esinduspilt.
Reporteri algselt pakutud tantsupoosi tegemise idee peale ütlesid tantsuklubi Mathilde eestvedajad Elsa Komleva (istub) ja Anne Udeküll, et selleks peaksid ikka tantsurõivad seljas olema. Sestap viisakas esinduspilt. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Tantsuklubi Mathilde on üks Hellenurme aktiivsemaid kollektiive. Selle algataja Elsa Komleva ja praegune peaorganisaator Anne Udeküll polnud kumbki aga enne klubiga liitumist tõsisemalt tantsimisega tegelenud.

Mathilde tegutseb Hellenurmes juba 2000. aastast. Alguse sai see praegusest asukohast Hellenurme maakultuurimajast umbes kaheksa kilomeetri kaugusel Uderna hooldekodus Tartumaal, kus selle lõid seal õe ja perenaisena töötav Elsa, kes ühtlasi koos teiste töötajatega võimles, ja tema abikaasa Heino Komlev, kes oli asutuse direktor.

«See oli kummaline ajend. Tegime seal oma joogat, see tüütas nii ära. Nägin filmi, kus olid uhked mõisaprouad kõik ja öösel nägin unes ka veel seda. Hommikul tegin naistele ettepaneku ja nii see läks paugupealt: oi, teeme jah!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles