Türgi lumetorm vangistas ka reisivaid valgamaalasi

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi suurlinna Istanbuli tabas eelmise nädala reede õhtul üks viimaste aastate karmimaid lumetorme, mis halvas praktiliselt täielikult sealsete lennujaamade töö.
Türgi suurlinna Istanbuli tabas eelmise nädala reede õhtul üks viimaste aastate karmimaid lumetorme, mis halvas praktiliselt täielikult sealsete lennujaamade töö. Foto: Shutterstock

Eelmise nädala reedel lendas Tallinnast Türgi poole grupp eestlasi, nende seas Valgamaalt pärit inimesi, kellel oli plaanis puhkus soojal maal. Ees ootasid neid aga lumetorm ja teadmatus.

Kui Turkish Airlinesi lennuk Tallinna lennujaamast õhku tõusis, ei osanud pardal viibinud midagi kahtlustada. Alles siis kui jõuti Istanbuli lennujaama kohale, avastati, et sinna saabunud lumetorm teeb lennukiga maandumise võimatuks. Maanduti hoopis 700 kilomeetrit ida pool asuvas Türgi linnas Samsun.

Enamike jaoks oleks suur Istanbuli lennujaam olnud vahepeatus teistesse sihtpunktidesse reisimiseks. Kuna aga Samsuni lennujaam teenindab vaid siseriiklikke lende, olid inimesed sunnitud lumeolude paranemise ajaks võõrasse linna jääma. Kuus päeva kestnud ootamise järel, mille kestel hoolitses inimeste majutamise eest lennufirma, sai reis jätkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles