Kultuuripreemia laureaat jäi üllatusest sõnatuks

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kulli nimelise kultuuripreemia saamine oli muusikaga otseselt mittetegelevale Valdeko Kalamehele suur üllatus.
Mari Kulli nimelise kultuuripreemia saamine oli muusikaga otseselt mittetegelevale Valdeko Kalamehele suur üllatus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavuse Mari Kulli nimelise kultuuripreemia omanikuks sai näiteringi eestvedaja, rahvatantsuaktivist ja õpetaja Valdeko Kalamees.

Kalamehe sõnul tuli preemia talle suure ootamatusena, kuna varem on Mari Kulli preemia pälvinud muusikaga seotud inimesed, kuid tema tegevusalad on rahvatants ja sõnaseadmine. «Mõnikord jääb ka sõnasepal sõnadest puudu,» ei varjanud Kalamees oma üllatust, kui laureaat neljapäeval Tõrva kultuurimajas teatavaks tehti.

«Olen teile kõigile väga tänulik, sest teieta ei saaks ma midagi teha. Loodan, et tulevane Tõrva vald jätkab preemia väljaandmist, kuna selline märkamine on kindlasti innustuseks kõigile kultuuritegijatele,» tänas Kalamees oma isetegevuslasi, kohaliku võimu esindajaid ning Tõrva rahvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles