Piirilinn kardab seadusemuudatuste ränka mõju

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti residendid võivad nüüd võõrriigi numbriga autot Lätis juhtida vaid siis, kui on selle eest maksu tasunud. Maksu mittetasumise korral võib lõunanaabritel ette tulla ette sekeldusi politseiga.
Läti residendid võivad nüüd võõrriigi numbriga autot Lätis juhtida vaid siis, kui on selle eest maksu tasunud. Maksu mittetasumise korral võib lõunanaabritel ette tulla ette sekeldusi politseiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Lätis asuv Valka linn kardab, et Läti seadusemuudatused automaksu osas panevad Valka elanike end massiliselt Eesti residendiks registreerima, pole seda siimaani juhtunud.

«Massilist Läti kodanike elukoha registreerimistaotluste esitamise suurenemist Valgas täheldatud pole,» ütles Valga linnapea Kalev Härk BNSile. Ta lisas, et 2016. aasta jooksul suurenes Läti kodanike arv Valga elanike registris 69 isiku, sellest detsembris kuue võrra.

Elukoha registreerimise põhjustena on Härgi sõnul esikohal siiski tööle asumine Valgas või lähiümbruses Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles