Juhtkiri: Maja saab uue sisu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsuse käsutuses olnud hoone Valgas Kesk tänaval
Valga maavalitsuse käsutuses olnud hoone Valgas Kesk tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal tuli teade, et valitsuse otsusega lõpetatakse maavalitsuste tegevus 1. jaanuarist 2018. Nende kohalikud ülesanded antakse üle omavalitsustele ning riiklikud ministeeriumidele ja olemasolevatele ametitele. Viimaste aastate arengute taustal polnud selline sõnum üllatav: on ju maavalitsuste ülesannete hulk pidevalt vähenenud.

Näiteks kirjutas Valgamaalane hiljuti, et 1. veebruarist hakkab konfiskeeritud sõidukite enampakkumisega maavalitsuste asemel tegelema politsei- ja piirivalveamet. Justiitsministeeriumi esindaja põhjendas seda ühelt poolt sellega, et praegu puudub riigis keskne ülevaade konfiskeeritud sõidukitest ja tuleb suhelda 15 maavalitsusega, mis on üpris tülikas. Politseil on aga konfiskeeritud varaga tegelemise kogemus olemas.

Kui selles töölõigus sujub muudatuste elluviimine kenasti, siis maakondliku omavalitsusliidu juhi Agu Kabritsa sõnul võib maavalitsuste ülesannete üleandmisega siiski ka probleeme tekkida. Tema arvates pidanuks enne likvideerimisotsust ära ootama, kuidas haldusreform teostub ning uued omavalitsused tööle rakenduvad. Eriti murelikuks teeb teda see, et paigas pole rahastamise mudel omavalitsuste ühinemise järgselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles