Teadussaate võitu püüab ka Valgamaalt pärit neiu

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marel Jaama (pildil esireas keskmine) on lapsest peale looduse- ja teadusehuviline. Telesaade «Rakett 69» on nupukale tüdrukule huvitav väljakutse.
Marel Jaama (pildil esireas keskmine) on lapsest peale looduse- ja teadusehuviline. Telesaade «Rakett 69» on nupukale tüdrukule huvitav väljakutse. Foto: Ülo Josing/ ERR

Noorte teadusvõistlus Rakett 69 alustas uut hooaega ja valgamaalaste rõõmuks pääses avasaates põhivõistlusele edasi ka Tõrvast pärit Marel Jaama.

Kahepäevasele eelvõistlusele teaduskeskuses Ahhaa kutsuti ligi sadakond noort, kellest vaid 33 said võimaluse teaduslabürindis kiiruse peale ülesandeid lahendada. Sarja avasaade oli eetris möödunud reedel.

«Seekord tegime uuendusliku selektsiooni, kus esimesel päeval pidid kandidaadid kohtunikele tõestama nii mõtteerksust kui käelist osavust. Pinget oli õhus kõvasti ning need 33, kes teisel päeval teaduslabürinti pääsesid, võisid end juba väikestviisi võitjatena tunda,» ütles sarja produtsent Kaspar Kaljas saate «Rakett 69» kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles