Otepää soovib uuendada tänavavalgustust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus. Pilt on illustratiivne
Tänavavalgustus. Pilt on illustratiivne Foto: Monika Otrokova

SA-le Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) laekus tähtajaks 57 taotlust, millega soovitakse toetust tänavavalgustuse taristu renoveerimiseks kokku 41,5 miljonit eurot. Projekte esitati üle kogu Eesti.

«Valgamaalt oli üks taotlus ja see puudutab Otepää tänavavalgustuse renoveerimist. Taotleja oli Otepää vallavalitsus,» täpsustas KIKi kommunikatsioonijuht Elina Kink.

Töid soovitakse teha erinevas mahus, nii jäävad ka soovitud toetussummad vahemikku 2 miljonist 15 000 euroni. KIK hindab taotluste vastavust toetuse andmise aluseks olevale määrusele. Toetuse saajad selguvad 2017. aasta mais.

Eesmärk on korrastada vananenud tänavavalgustuse taristut, mille tulemusel väheneb tänu kaasaegsele valgustile ja juhtimistehnoloogiale energia kasutamine. Toetuse andmise tulemusest saavad eeskätt kasu kohaliku omavalitsuse elanikud.

Toetust sai taotleda kohaliku omavalitsuse üksus või äriühing, mis kuulub sajaprotsendiliselt ühele või mitmele kohaliku omavalitsusele, kellele kuulub tänavavalgustus. Ühe kohaliku omavalitsuse üksuse kohta on taotlusvoorus võimalik rahastada 80 kuni 1500 tänavavalgustuspunkti renoveerimist.

Maksimaalne toetuse summa ühele projektile on 3 miljonit eurot. Selle minimaalne osakaal abikõlblikest kuludest on 35% ja maksimaalne 80%.

Toetuseks tuleb raha Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Toetusmeetme töötas välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles