Tänapäeva moodsal katlakütjal kühvlit enam vaja ei ole

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Valgmaa (vasakul) ja Helar Põder moodustavad lõbusa ja tööka meeskonna, kes peavad kahekesi hooldama, parandama ja valvama ligi kümmekonda Tõrva piirkonna katelt.
Jaak Valgmaa (vasakul) ja Helar Põder moodustavad lõbusa ja tööka meeskonna, kes peavad kahekesi hooldama, parandama ja valvama ligi kümmekonda Tõrva piirkonna katelt. Foto: Taavi Niittee

Avaras, soojas ja pisut tahmases Tõrva katlamajas tegutsevad mehed, kellel kahe peale ligi 40 aastat katlakütmise ja -hooldamise kogemust. Nende töö on hoida katlad kuumad ja lähedalolevate majade radikad soojad.

«Ei, katlakütjad me ei ole – selleks oleks vaja juba uhkemaid pabereid. Meie ametinimetus on hooldustehnik,» märkis viimased neli aastat ettevõtte SW Energia alluvuses töötanud Jaak Valgmaa, kes koos oma paarimehe Helar Põdraga vastutab arvestatava osa Valgamaa katlamajade ja elanike toasooja eest.

Peamiselt Tõrva, Ala ja Puka piirkonnas asuvat kümmekonda katelt hooldavad mehed kõrvaldavad pisemaid rikkeid, hoolitsevad kütte jätkumise eest ning puhastavad koldeid, mis ennast veel automaatselt ei puhasta. Ainult kütet nad katlasuust sisse ei kühvelda. Sellest hoolimata ei erine nende töö oluliselt sellest, milline nägi välja ühe vana kooli katlakütja argipäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles