Lumevaene talv sunnib spordisõpru jää poole kiikama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lumevaene talv on suusatamiseks kesiselt võimalusi pakkunud. Küll aga on mõneski kohas tekitatud üsna korralikud uisuväljakud ja ilmateadegi lubas jätkuvalt külmakraade. Asjatundjate väitel kannab ka looduslik jää nii kalamehi kui uisusõpru.

Looduslikul veekogul uisutaja peaks enne selle tegevuse turvalisuses veenduma ja tegema nii palju kui võimalik enese ja teiste ohutuse tagamiseks. Selleks peaks tegema kindlaks jää paksuse ja kindlasti kandma asjakohast turvavarustust. Lisaks uiskudele tuleks soetada vähemalt esmane turvalisuse abinõu – jäänaasklid.

Uiske on kaubandusest leida igasuguseid, nii paarikümneeuroseid plastmassist kobakad kui neljakohalise hinnaga uiske profisportlastele. Kui aga on tegemist harrastajaga, kes satub jääle korra või paar aastas, pole muidugi mõtet hirmkalleid uiske muretseda. Neid saab ka laenutada või hankida need hoopiski taaskasutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles