Festival otsib uusi tegijaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali programmipealik Tarmo 
Noormaa on ka ise tuntud pillimees.
Festivali programmipealik Tarmo Noormaa on ka ise tuntud pillimees. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi pärimusmuusika festival kutsub muusikuid esitama uusi kavasid ja looma põnevaid koosseise. Üleskutse ajend on soov muusikamaastikku rikastada ning pakkuda publikule 25. pärimusmuusika festivalil jätkuvalt meeldejäävat ja kõrgetasemelist muusikaprogrammi, teatas festivali pressiesindaja.

«Muusikamaailmas juhtub ja muutub palju ning kõige toimuvaga on raske kursis olla,» ütles festivali programmipealik Tarmo Noormaa. «Seetõttu on väga tähtis luua nii festivali korraldajatele kui artistidele demovoor, kus leitakse värskeid ideid ja uued koosseisud saavad end tutvustada.» Noormaa avaldas lootust, et kõik uued ja põnevad arengud leiavad festivalil oma koha.

«Pärimusmuusika festival võib uhkust tunda ka oma väga asjatundliku ja osavõtliku publiku üle. Rääkimata tõsiasjast, et festivali pika ajaloo jooksul on inimeste muusikamaitset avardanud üle tuhande esineja nii kodumaalt, lähinaabrite juurest kui ka sellistest eksootilistest paikadest nagu Alaska, Niger, Senegal, Lõuna-Korea, Mauritaania ja Afganistan,» rääkis Noormaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles