Suure peo esimene proov tõi poistele kiitust

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendajad olid Valgamaa poistele laulud nii selgeks õpetanud, et esimesest eelproovist jäid kõlama ainult kiitused.
Juhendajad olid Valgamaa poistele laulud nii selgeks õpetanud, et esimesest eelproovist jäid kõlama ainult kiitused. Foto: Eeva Nugis / Valgamaalane

Eesti 12. noorte laulu- ja tantsupeo maakondlikud eelproovid on alanud. Valgamaalt peole soovijatest said esimesena oskusi näidata poistekoorid, kes kogunesid Valga muusikakooli.

Neljapäeval olid Valgamaa poisse kuulama tulnud laulupeo poistekooride liigidirigendid Hirvo Surva ja Maret Alango. Muusikakooli oli kogunenud 39 laulupoissi kahest koorist. Suurem koor oli Otepää gümnaasiumist, kus Eve Eljandi juhtimisel laulab 23 poissi. Valga põhikooli poistekoori Maru, kus laulab 16 poissi, aitavad peoks ette valmistada Reet Laanoja ning Siiri Põldsaar.

Esimesed tervitused poistele ütlesid Valga maakonna peo kuraator Eha Mandel ja Maret Alango. «Mina luban, et jään alati muusikaga tegelema. Mõelge, mis on suvisel peol teie panus Eesti riigi heaks,» selgitas liigidirigent  laulu- ja tantsupeo mõtet «Mina jään».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles