Uus nädal toob mõned külmemad päevad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetõus. Foto on illustreeriv.
Päikesetõus. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui veel esmaspäeval püsib temperatuur nulli lähedal, siis neljapäeva öö hakul on oodata kuni 12-kraadist külma.

Esmaspäeval (23.01.) jõuab Norra merelt Soome kohale madalrõhkkond ja selle lõunaserv laieneb Eesti kohale. Sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma, päeval saju võimalus väheneb. Öösel puhub tugev edelatuul, päeval pöördub tuul läände ja on puhanguline. Õhutemperatuur püsib 0..+3°C piires, kirjutab Riigi Ilmateenistus.

Teisipäeva (24.01) öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk, päeval läheneb Lõuna-Skandinaaviast kõrgrõhuhari. Öösel sajab mitmel pool lörtsi ja lund, saarte rannikul võib ka vihma tulla, päev on olulise sajuta. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning nõrgeneb päeval järk-järgult. Õhutempera-tuur on öösel -3..+1, päeva jooksul langeb -3..-7°C-ni.

Kolmapäeva (25.01) öösel jõuab kõrgrõhuhari Eesti kohale, päeval tugevneb vähehaaval põhjapoolse madalrõhuala surve. Öö tuleb sajuta, tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on -4..-9, kohati -12°C. Päeval pilvisus tiheneb, kuid saju võimalus on väike. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on Ida-Eestis -3..-7, Lääne-Eestis -2..+2°C.

Neljapäeval (26.01) määrab Eesti ilma aktiivse madalrõhuala lõunaserv, mida mööda jõuavad siia uued sajupilved. Öösel puhub tugev edela- ja läänetuul, päeval pöördub tuul loodesse. Õhu-temperatuur on öösel Ida-Eestis -4..-9, öö hakul kuni -12°C, Lääne-Eestis -3..+2, päeval 0..+3°C.

Reedel (27.01) tugevneb Läänemere ääres järk-järgult kõrgrõhuala mõju. Pilved hõrenevad ja ilm on sajuta. Loodetuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 0..+3°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles