Põlevast majast päästeti mitu inimest ja koer

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliinas puhkes öösel kortermajas põleng.
Tsirguliinas puhkes öösel kortermajas põleng. Foto: Päästeamet

Täna, 23. jaanuaril kell 3.42 teatati häirekeskusele, et Tõlliste vallas Tsirguliina alevikus on Valga maanteel asuva kahekorruselise kortermaja esimese korruse aknast näha leeke.

Kiirelt kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et koridor oli paksu suitsu täis ja seda oli imbunud ka teistesse korteritesse. Kõigepealt päästeti maja esimese korruse koridorist leitud lamav inimene ja seejärel evakueeriti teiselt korruselt kolm inimest ning koer. Evakueerimisel kasutati inimeste hingamisteede kaitseks ja hingamiseks õhu andmiseks päästevahenditena päästekapuutse. Tulekahju kustutati kella 5.27ks.

Põlengus hävisid alumise korruse korteri toa mööbel ja aken koos aknalauaga. Ülejäänud ruumid said tugevaid tahmakahjustusi. Esialgsetel andmetel puudus korterist suitsuandur.

Koridorist päästetud mees osutus põleva korteri elanikuks, kellel tuleb tulekahju põhjustamise kõrval vastust anda ka selle eest, miks puudus korterist suitsuandur. Päästjad juhivad lisaks tähelepanu, et kortermajades on otstarbekas suitsuandur paigaldada ka koridori, mis elanikele tulekahjust varakult häiret annaks ning teeks võimalikuks evakueerudes päästa oma elu ja tervise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles