Endises mõisa tallihoones puhkes taas põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedene põleng Valgamaal Palupere vallas Hellenurmes
Reedene põleng Valgamaal Palupere vallas Hellenurmes Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Hellenurme mõisakompleksi kuuluv tallihoone, mis reede hommikul puhkenud traagilises põlengus rängalt kannatada sai, süttis täna taas. Tegu oli juba kolmanda tulekahjuga samas hoones nelja viimase päeva jooksul.

Tänane põlenguteade saabus kell 12.38. Kohale kiirustanud päästjad tegid päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi marek Kiige sõnul kindlaks, et süttinud oli mõisahoone elumajaosa vastasküljes oleva maa-aluse keldri katusepealse saepurusoojustus ja konstruktsioonid 12 ruutmeetri ulatuses. Põleng kustutati kiiresti.

Päästetöö juhi rollis olnud Elva komando meeskonnavanema sõnul käisid päästjad järelkustutustöödel ka reede õhtul ja uputasid siis kogu ala veega korralikult läbi ning tundub mõnevõrra uskumatu, et põleng siiski mitme päeva järel jälle tekkis.

«Võimalus on, et kuhugi sügavale saepuru sisse võis mõni säde jääda, millest siis leegid lõpuks üles lõid,» selgitas Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles