Juhtkiri: Pealekaebamiseta ei saa?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Pealekaebamine on reeglina alatu ja põlastusväärne tegevus. Ometi tundub kahe Valgamaal viimastel päevadel puhkenud põlengu valguses, et sellega tuleks Eestis ilmselt senisest enam tegelema hakata.

Nimelt oli reedel Hellenurme mõisakompleksi tallihoones ja eilse päeva esimestel tundidel Tsirguliinas puhkenud põlengu puhul mitme muu tunnusjoone kõrval ühine see, et päästeameti kinnitusel puudus ruumides suitsuandur. Mõlema tulekahju tagajärjed olid rängad: Hellenurmes hukkus põlengu põhjustaja ise ja viis inimest pidi leidma uue eluaseme, Tsirguliinas tuli päästjatel põlevast majast välja tuua neli inimest ja koer.

Päästjad teevad usinalt kodukülastusi, mille eesmärk inimesi tuleohutusealaselt nõustada ja sageli kinnitatakse selliste visiitide käigus inimese kodu lakke ka suitsuandur. Ainuüksi aasta esimese dekaadi külmadel päevadel käisid päästjad Valgamaal tuleohutusalast nõu andmas 71 kodus ja suitsuandur paigaldati 19 kodusse. Kümmekonnas elamises oli seis nii hull, et päästjatel tuleb sinna peagi uus visiit teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles