Heinz Valk kutsub üles õnnetusi ennetama

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehk võidame...
Ehk võidame... Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Päästeamet korraldab karikatuuri- koomiksi ja animatsioonivõistluse «Õnnetus hüüab tulles!». Konkursile saavad oma töid esitada nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Konkurss toimub kahes vanuserühmas. Alates 16. eluaastast saab esitada karikatuure teemal «Õnnetus hüüab tulles!» ning alates 6. eluaastast õpetlikke koomikseid ja animatsioone teemal «Mina – õnnetuste ennetaja».

Konkursi patroon on Heinz Valk, kelle arvates võimaldab karikatuur elu valupunkte rõhutada, kujutades olukorda võimendatult. «Inimeste elus käivad traagika ja huumor sageli käsikäes ning ka selline tõsine asi, nagu õnnetuste ennetamine saab käia läbi absurdi ja koomika,» arvab vanameister.

Parimad tööd kuulutatakse välja 27. mai Tartus uues Ahhaa keskuses, kus saab vaadata 4D kino ja nautida enneolematuid teadusatraktsioone.

Võitjatele on väärt auhinnad välja pannud paljud toetajad, auhinnad on nutitelefon, sülearvuti, ekstreemspordikaamera, matkavarustust, seiklusmatk ja palju muud.

Kõige tabavamaid töid kasutatakse edaspidi tule- ja veeohutusalases ennetustöös ja neid esitletakse päästeameti meediakampaaniaid toetavatel internetilehekülgedel või jagatavates teavitusmaterjalides.

Võistlustöid oodatakse hiljemalt 6. maiks 2011 e-posti aadressil rescue@rescue.ee. Neid võib tuua ka päästeametisse või lähimasse päästekomandosse. Täpsem info ja reeglid on päästeameti kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles