Gripp võtab võimust mõlemal pool piiri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Terviseamet

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus eelmisel nädalal Eestis arstide poole 6300 inimest, neist ligi 40 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv kasvas nädalaga 15 protsenti. Gripi ja gripitaoliste haigestumiste arv kasvas samal ajavahemikul 29 protsenti.

Ainult tööealiste hulgas, vanuses 15–64 eluaastat püsis grippi haigestunute hulk muutumatuna, laste ja vanemaealiste seas kasvas see keskmiselt 40 protsenti.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas, et haigestumine kasvas möödunud nädalal ka Valgamaal. «Arstide poole pöördus 109 inimest. Nädal varem oli neid 78. Grippi ja gripitaolistesse haigustesse haigestumisi oli nende hulgas üheksa. Kahel juhul oli gripp laboratoorselt kinnitatud.»

Saluri tõdes, et kuna haigestumus Eestis tervikuna jätkuvalt tõusuteel on, jääb Valgamaa haigestumine tõusule vaatamata Eesti keskmisele alla.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija peatoimetaja Ingūna Johansone kinnitas, et haigestumine on tõusuteel ka Lätis. "Siin kandis pole asi küll nii hull kui suurtes linnades – näiteks Riias või Jelgavas –, aga ega midagi kiita ka pole. Koolides on kuuldavasti näiteks üsna palju puudujaid.

Eelmisel nädalal toodi BNSi andmetel Lätis gripiga haiglasse 136 inimest. Hooaja algusest on gripiga haiglasse toodud 416 haiget. Perearstid tuvastasid 151 gripijuhtu.

Hooaja algusest on gripp Eestis nõudnud juba 20 ja Lätis seitse inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles