Valga gümnasistid harisid end NATO teemal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval kogunesid Valga gümnasistid riigikaitse õppetundi militaarteemapargi asemel hoopis kooli saali, kus Eesti NATO ühingu projektijuht Anna-Mariita Mattiisen rääkis neile julgeolekupoliitikast.

Enne kui sõnajärg anti üle välislektorile, andis Valga militaarteemapargi juht, Valga gümnaasiumi riigikaitse õpetaja Meelis Kivi teada, et seekordse riigikaitsetunni teema on NATO.  «Usun, et tänane esineja annab teie teadmistepagasisse olulise osa ja teil on kõigil hea võimalus asjatundjale ka küsimusi esitada.»

Kohal oli ka Valga linnapea Kalev Härk, kes nimetas ennast soojendusesinejaks. «Oleme liitunud Euroopa Liidu ja NATOga ning oleme samade huvide kandjad. Elame praegu pingekolletest eemal, kuid keegi ei tea ette, mida toob tulevik. Seepärast on hea teada, et oleme liidus, kus kindlustatakse nii poliitiliste kui ka sõjaliste vahenditega sinna kuuluvate riikide vabadust ja julgeolekut,» sõnas linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles