Linnakeskus sai kolm miljonit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka keskväljaku ja jalakäijate tänava loomise konkursi võidutöö.
Valga-Valka keskväljaku ja jalakäijate tänava loomise konkursi võidutöö. Foto: Repro

Eesti-Läti piiriülese koostöökava esimese projektikonkursi tulemusel kinnitati Valga ja Valka linna ühise keskuse loomise projekt ja selleks eraldati 3 miljonit eurot, edastas koostöökava nõustaja Vineta Šnore.

Seirekomitee kiitis esimese konkursi tulemusel heaks 28 projekti, mille arendamiseks eraldatakse Euroopa regionaalarengufondist kokku 15 miljonit eurot.

17 projekti abil kavatsetakse Eesti-Läti koostöös soodustada koostöökava toimimisalal ettevõtlusalgatusi. Ettevõtjad loovad ühistooteid ja rakendavad ellu turustusmeetmeid tervishoiu, IT, toiduainetööstuse, geoteabelahenduste, hariduse ja radiatsiooni mõõtmise valdkonnas.

Rahastatakse ka ühiseid toiduainetööstuse, puidutöötlemise, turismi, kosmosetehnoloogia arenduse, käsitöö ja sotsiaalettevõtluse koolituste ja kogemuste vahetamise programme. Need projektid viiakse ellu Eesti ja Läti omavalitsuste, ettevõtjaorganisatsioonide ja vabaühenduste koostöös.

Toetati ka ressursitõhususe ja piiriäärse tööhõive ning üldise juhtimisalgatuse projekte Liivi lahe piirkonnas.

28 väljavalitud projektist 11 hakkavad vedama Läti ametkonnad, ettevõtted ja vabaühendused. Esimesed projektid peaks olema ellu viidud 2019. aastal.

Vaata video sellest, kuidas ajalooline Valga linnakvartal enne suuri ümberkorraldusi välja näeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles