Talud avavad taas uksed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallas Tsirgumäe külas tegutseva Ööbiku talu perenaine Inge Põder-Männiste tegi mullu avatud talude päeval külalistele ringkäigu oma ürdiaias, kus ta tutvustas neile seal kasvavaid maitse- ja ravimtaimi. Külaliste ootel on ta ka tänavusel avatud talude päeval.
Taheva vallas Tsirgumäe külas tegutseva Ööbiku talu perenaine Inge Põder-Männiste tegi mullu avatud talude päeval külalistele ringkäigu oma ürdiaias, kus ta tutvustas neile seal kasvavaid maitse- ja ravimtaimi. Külaliste ootel on ta ka tänavusel avatud talude päeval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 23. juulil toimub juba kolmandat korda üle-eestiline avatud talude päev. Talud ja põllumajandustootmised üle Eesti avavad uksed, et näidata kohaliku toidu kasvamist ja valmimist.

«Üle-eestiline avatud talude päev on kujunenud maaelu tähtsündmuseks, mis on leidnud koha Eesti inimeste südames,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Avatud talude päev pakub kord aastas ainulaadse võimaluse külastada talusid ja põllumajandustootmisi ja näha, kuidas valmib kodumaine toit. Avatud talude päev aitab ka hoida ja tugevdada Eesti inimeste sidet maaelu ja põllumajandusega.»

Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma talu eripärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles