Lõve külasse saab, ...

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

... kui Helme linnuse varemete juurest Kärstna poole pöörata. Esmalt tuleb sõita läbi Helme valla Möldre küla, pärast Põdrala piiri tuleb jupike Voorbahi küla ja juba paistabki taamal kõrgemalt künkalt maanteele kätte Lõve mõisa roosakas toonis abihoone.

Tean, et olen kohale jõudnud, sama ütleb ka silt bussiootepaviljoni juures. Rõõmsavärviline bussipeatus annab silmad ette mõnelegi teisele maakohas asuvale väikesele ühistranspordivahendi ootekohale. Ehkki arvata võiks, et nüüdisajal on maale jäänud vaid need, kes saavad arvestada oma transpordivahendiga, on peatuste eest hoolt kantud ja busski liigub mitu korda päevas – seda koos Riidaja ja Tõrva vahet sõitva õpilasliiniga.

Pööre peatuse juurest paremale viib otsejoones mõisasüdamesse. Selle juurde kulgeva tee äärde nagu mujalegi jäävad üksikud, hajusalt paiknevad talukompleksid, Ja nagu igasse omal ajal loomakasvatusega tegelenud asumisse, kuulub ka siia kortermaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles