Kunagise värsisepa ja laulumehe kodu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasiku talu peremees Heikki Känd teadis kohalikku värsiseppa Aadu Kaldmetsa suure­päraselt – elas ju Aadu siinsamas Kaasikul, 
tema vanaisa majas.
Kaasiku talu peremees Heikki Känd teadis kohalikku värsiseppa Aadu Kaldmetsa suure­päraselt – elas ju Aadu siinsamas Kaasikul, tema vanaisa majas. Foto: Lea Margus

Kohalikud teavad Aadu Kaldmetsa ja räägivad temast ka teatava uhkustundega. Aadu elas suure osa elust Lõve külas ja oli ümbruskonna mitmekülgse muusikaelu üks eestvedajaid.

Tuntud nalja- ja laulumeest Aadu Kaldmetsa tunti kohalike seas ka Aadu Kargaja nime all. Üldsusele sai ta tuntumaks oma kohati ropuvõitu «Kalevipoja» paroodiaga. Ka Kaasiku talu peremees Heikki Känd teadis kohalikku värsiseppa suurepäraselt – elas ju viimane Kaasikul, tema vanaisa majas.

«Elas siin peaaegu elu lõpuni, lõpupoole läks tema tervis väga kehvaks ja mina käisin tööle, siis ta kolis Riidajasse, seal teda hooldati, kuni ta aeg otsa sai. Helmesse on ta maetud,» teadis Heikki. «Vanaisa oli leskmees, lapsed mööda ilma laiali ja majas ruumi küll, siis ta paigutati Vene ajal siia elama. Ei teagi, kaua ta siin elas, niipalju kui ma teadsin, oli Aadu kogu aeg siin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles