Puudega laste hoiuteenus muutub paindlikumaks

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja sotsiaalnõuniku Ülla Visnapuu sõnul on raske ja sügava puudega lapse hoiuteenuse järgi Tõrva piirkonnas vajadus olemas, napib aga teenusepakkujaid.
Tervise- ja sotsiaalnõuniku Ülla Visnapuu sõnul on raske ja sügava puudega lapse hoiuteenuse järgi Tõrva piirkonnas vajadus olemas, napib aga teenusepakkujaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puudega lapse hoiuteenust korraldab uuest aastast kohalik omavalitsus, rahastamine hakkab käima läbi toetusfondi. Abi osutajad on olemas Valgas ja Otepääl, Tõrva piirkonnas on neid vajaka.

Seni rahastas riik raske ja sügava puudega laste toetamist osaliselt ning maavalitsuste kaudu, kusjuures aastane piirmäär oli 402 eurot lapse kohta. Seaduse muutmise järel piirmäär kaotati ning omavalitsused hakkavad ise otsustama, kas ja kui palju kasutada toetusraha nende laste hoiuteenuse või muude sotsiaalteenuste hüvitamiseks. Selleks anti tänavu omavalitsuste toetusfondi täiendavalt miljon eurot.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Helmen Küti sõnul muutus lapsehoiuteenus nüüd paindlikumaks ja kättesaadavamaks. «Iga omavalitsus teab tavaliselt kõige paremini, millist lapsehoiu- või sotsiaalteenust vajavad nende vallas või linnas elavad raske ja sügava puudega lapsed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles