Nädalavahetusel täitub Valga spordihall tõukoertega

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne retriiver on näitusel kõige arvukamalt esindatud koeratõug.
Kuldne retriiver on näitusel kõige arvukamalt esindatud koeratõug. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel nädalavahetusel on Valgas oodata ainulaadset sündmust: Valga spordihallis toimub koertenäitus, osalema oodatakse enam kui 600 koera.

4. ja 5. veebruaril korraldab mittetulundusühing Happy Dog Valga spordihallis kahepäevase kõikide tõugude koertenäituse, kus kummalgi päeval on osalemas rohkem kui 600 koera 148 eri tõust. Tegu on teadaolevalt esimese sisenäitusega Valga linnas. Osalejaid on kokku kümnest riigist, sealhulgas Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Norrast, Poolast, Venemaalt, Valgevenest ning Ühendkuningriigist. Koeri hindab kaheksa kohtunikku, kes seekord on kutsutud Iirimaalt.

Näitusel saab näha ka mitut haruldast tõugu, keda üldjuhul Eesti koertenäitustel ei kohta. Nendeks on uruguai cimarron, shikoku, portugali podengo (väike) ning hannoveri verekoer. Näituse arvukaim tõug on kuldne retriiver - seda tõugu koeri on näitusele registreeritud 27.

Laupäeval avatakse uksed osalejatele ja pealtvaatajatele kell 9.30, üritus algab kell 11 ning kestab orienteeruvalt 18.30ni. Pühapäeval on näituse algus kell 10 ning lõpp kell 17.30. Täpsemat infot ürituse kohta saab korraldaja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles